INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Negyvennégy évesen szült az egykori tornászsztár

InfoRádió / MTI
Fia született az egykori világklasszis román tornásznak, Nadia Comanecinek. A sokszoros olimpiai és világbajnok 44 évesen szülte első gyermekét.

A 2100 grammal és 43 centiméterrel született Dylan Paul Oklahoma Cityben látta meg a napvilágot. Az örömhírt a boldog apa, a ma 48 éves, annak idején szintén a tornasport elitjébe tartozó amerikai Bart Conner tette közzé.

A babát, aki első gyermeke a híres házaspárnak, császármetszéssel, három héttel a vártnál előbb szülte meg Comaneci, aki a csecsemőhöz hasonlóan jól van.

Conner az újságíróknak elárulta, hogy fiuk kedvenc énekeséről, Bob Dylanről kapta egyik nevét, míg a Pault egykori edzője, jelenlegi üzlettársa, s a kicsi keresztapja, Paul Ziert ihlette.

Pályafutása során Comaneci összesen kilenc érmet nyert az olimpiákon, az 1976-os és az 1980-as nyári játékok tornaversenyeinek női főszereplője volt: gerendán, talajon, felemáskorláton és összetettben öt elsőséget gyűjtött. Õ volt az első, akinek gyakorlatára - Montrealban - 10 pontot adott a zsűri.

Comaneci 1989 óta él az Egyesült Államokban, és 2000 óta amerikai állampolgár.

A címlapról ajánljuk