eur:
388.88
usd:
360.65
bux:
68074.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hogyan került a zongora a hegy tetejére?

Brit természetvédők éppen Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsán takarítottak, amikor megdöbbentő felfedezést tettek: a csúcson heverő kődarabok alatt egy zongorát találtak. Először diákcsínyre, vagy egy tornádóra gyanakodtak, de később kiderült: egy férfi cipelte fel a 100 kilós hangszert 35 évvel ezelőtt a Ben Nevis tetejére.

"Ez az én zongorám lesz" - mondta a The Times brit napilapnak a 64 éves Kenneth Campbell, aki egy jótékonysági akció keretében vitte fel a zongorát a hegycsúcsra.

A férfinak ráadásul csak harmadszorra sikerült a mutatvány. Először 1971 júliusában vágott neki egy 170 kilós hangszerrel a hátán, és mintegy 300 méteres magasságig jutott, mielőtt 30 métert esett volna a rászíjazott zongorával.

Kenneth Campbellnek sikerült egy darabban megúsznia a zuhanást, így augusztusban ismét nekivágott, ezúttal egy 120 kilós orgonával. Ezzel már feljebb jutott, egészen 450 méterig, ekkor azonban megsérült az egyik karja, így nem tudott tovább menni.

Szeptemberben azonban újra próbálkozott, egy 100 kilós zongorával, amellyel fel is jutott a csúcsra, ahol eljátszotta a skótok himnuszának számító Scotland the Brave című dalt.

Kenneth Campbell szerint teljesítménye bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×