eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drága ételeket lopnak Hamburg Robin Hoodjai

Rózsaszínű macskajelmezben, álarcban és napszemüvegben rabol egy profi banda Hamburg előkelő és drága élelmiszerüzleteiből, éttermeiből. A zsákmányt állítólag a város szegényei között osztják szét. A rendőrség egyelőre tehetetlenül áll a jelenség előtt: a modern Robin Hoodok ugyanis túl ritkán, és túl szervezetten rabolnak ahhoz, hogy el tudják fogni őket.

A banda tagjai legutóbb a múlt héten csaptak le egy luxusélelmiszer-áruházra, ahonnan 15 ezer euró, azaz csaknem 4 millió forintot érő áruval távoztak.

Magukkal vittek a bolt egyik 100 eurós pezsgőjéből, a 108 eurós kilónkénti áron adott japán marhahúsból, de megdézsmálták a gourmet üzlet lazackészletét, és eltüntettek jó néhány doboz méregdrága csokoládét is.

Távozóban egy virágcsokorral ajándékozták meg az eladókat, amelyhez egy üzenetet is mellékeltek: "A milliomosok városában nélkülünk lehetetlen volna a túlélés".

A nagyjából 30 fős csapatnak menekülés közben még egy csoportképre is maradt ideje. A kerületet hiába kutatta át később a rendőrség, nem tudtak a nyomukra bukkanni.

Túl ritkán csapnak le, és túl profin

Bodo Franz, aki egy tavalyi luxuséttermi akció óta üldözi a bandát, azt mondta: eddig a rendőrségnek csak annyit sikerült megállapítania, hogy valószínűleg diákokból és anarchistákból áll a csoport.

"A gond az, hogy nagyon ritkán rabolnak, és annyira profi módon, hogy nehéz elkapni őket" - vallotta be a hamburgi nyomozócsoport vezetője.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×