eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Paranoid skizofréniában szenved az amerikai elnök?

George W. Bush a paranoid skizofrénia jeleit mutatja - állítja egy amerikai pszichiáter. Justin Frank új könyvében úgy véli: az amerikai elnök veszélyt jelent a világra, mert mindenhatónak hiszi magát, aki a törvényen felül áll.

A George Washington Egyetem pszichiátere, aki az elnökről készült korábbi orvosi feljegyzések, és George Bush nyilvános viselkedése alapján állította fel diagnózisát, azt mondja: az Egyesült Államok első embere a skizofréniásoknál gyakori megalomániában szenved.
"A megalománia meghatározó jellegzetessége az a belső félelemtől hajtott szükség, hogy a beteg kijelölje és megsemmisítse azokat, akikről azt hiszi, fenyegetést jelentenek" - mutat rá Justin Frank, hozzátéve, hogy a betegség hatására az elnök akár odáig is eljuthat, hogy kitalált ellenségeket pusztítson el hatalma bizonyításaként.

A pszichiáter "Bush on the Couch", vagyis "Bush a díványon" című könyvében az amerikai elnök kezeletlenül maradt fiatalkori alkoholizmusát, fundamentalista vallásos hitét, valamint a közte és apja, idősebb George Bush között kialakult rossz viszonyt okolja a skizofrénia kialakulásáért.

George W. Bush egy olyan egyéni világot alakított ki magának, amelyet nemigen "zavar" a külső valóság - állítja Justin Frank.

A Fehér Házból egyelőre nem kommentálták a diagnózist, csak annyit mondtak: "nem írunk könyvkritikákat". Az elnök korábban egyszer úgy fogalmazott: "Nem töltök túl sok időt azzal, hogy magamat elemzem. Nem hiszek a pszichoblablában."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×