eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

A kacsák, amelyeket kitiltottak a tóról

Egy walesi kisváros vezetői száműzték a vadkacsákat a helyi tóból; az állatokat egyszerűen egy másik, közeli tóba akarnak átköltöztetni. A kacsák bűne: kiszorítják a többi élőlényt a tóból. A madárvédők kétkedve fogadták az áttelepítési tervet. Úgy vélik: a vadkacsák egyszerűen visszarepülnek majd.

A Cardiff közeli Creigiau önkormányzatának illetékese szerint a kacsák komolyan veszélyeztetik a helyi tavacska élővilágát.

"Az idén szinte nincs is béka, tarajos gőte és tüskés pikó a tóban. A kacsák elpusztítják az élőhelyüket, ezért döntöttünk úgy, hogy áttelepítjük őket" - mondta Alec Davies a Daily Express című lapnak.

A helyi lakosok dühösen fogadták az önkormányzat döntését, rámutatva arra, hogy a vadkacsák hozzátartoznak a városka arculatához.

A madárvédők is kétkedéssel fogadták az önkormányzat terveit, megjegyezve, hogy a madarak átköltöztetésével az az igen egyszerű probléma adódhat, hogy egyszerűen visszarepülnek.

A Királyi Madárvédő Társaság szóvivője hozzátette: számos más oka is lehet annak, hogy miért nem jelentek még meg az ebihalak a tóban. Többek között például az, hogy az idén igen hideg a tavasz.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×