eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nepáli gurkhákat vetett be az IKEA

Egy nagy-britanniai IKEA áruház parkolójában annyira elharapózott a lopás, hogy az üzlet vezetői úgy döntöttek: a brit hadsereg elit alakulatának számító nepáli gurkháktól leszerelt ex-katonák közül toboroznak biztonsági őröket. A bűnözés azóta eltűnt a lakberendezési áruház környékéről.

A svéd áruházlánc nottinghami üzletében a húsvéti rohamra készülve döntött úgy a vezetőség, hogy keményebb biztonsági erőre van szükség a parkolóban.

Az öt egykori ghurka harcosnak, akiket leszerelésük óta egy biztonsági cég alkalmaz, úgy tűnik, hogy röpke három hét alatt sikerült kiirtania a bűnözést az áruház környékéről, megjelenésük óta ugyanis egyáltalán nem érkezett bejelentés lopásról, vagy más jellegű bűncselekményről.

A volt gurkhák ráadásul nem csak az áruházi vezetés, de a vevők körében is nagy sikert arattak, akik sokkal nyugodtabban vásárolnak azóta, hogy a környéken ilyen magasan képzett biztonsági emberek őrzik a rendet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×