eur:
392.83
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

12 pontot hirdetett Gyurcsány Ferenc

Már az első napon ingyenessé teszik a az alapvető gáz-, villany- és vízfogyasztást, az internetet, másfélszeresére emelik az egészségügyiek bérét, harmadával a családi pótlékot - egyebek mellett ezt ígérte a DK elnöke pártja kampánynyitó rendezvényén.

A Demokratikus Koalíció a siker, a tisztesség, az őszinte szó, a szabad gondolat pártja - jelentette  ki Gyurcsány Ferenc pártja kampánynyitó rendezvényén. 

Azt hangsúlyozta, hogy a DK soha nem alkudott meg "Orbán rendszerével", nem zsarolható.

A pártelnök kijelentette, hogy választási győzelem esetén pártja nem kér száz napot, már az első napon meghozza a 12 legfontosabb intézkedést. 

  1. Eltávolítják a legfőbb ügyészt, különleges ügyészi hivatalt állítanak föl ás csatlakoznak az európai ügyészséghez.
  2. A költségvetés átcsoportosításával, másfélszeresére növelik az orvosok ápolók bérét, és új ct-k és mrik beszerzését indítják el. 
  3. Módosítják a választójogi törvényt, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon
  4. Új bérmegállapodást kezdeményeznek, hogy a minimálbér érje el leglább a létminimumot, és folyamatosan növekedjen az emberek bére
  5. Véget vetnek az ukrán nyugdíj biznisznek, és akik ebben részt vettek, azok ellen eljárást indították
  6. Törvényt hoznak a nyugdíjkorrekcióról, helyreállítják a szolgálati nyugdíjasok státuszát, védelmét
  7. Zár alá veszik a "fideszes oligarchák" vagyonát és kárpótlási alapot hoznak létre mindazoknak, akiket meghurcoltak
  8. Törvényben rögzítik, hogy alapjog az internet hozzáférés és ingyenessé teszik az alapvető internetszolgáltatásokat
  9. Helyreállítják a 18 éves korig tartó tankötelezettségt, kéttannyelvű  oktatást vezetnek be
  10. Felülvizsgálják az "egyházak kiváltságait", független bizottságot állaítanak föl a papi gyerekmolesztásái ügyek kivizsgálására
  11. A családi pótlékot harmadával növelik, és biztosítják, hogy valamennyi étkező gyerek naponta háromszor kapjon meleg ételt.
  12. Bevezetik a közműminimumot vagyis az alapfogyasztást ingyenessé teszik, leállítják Paks-2-t, és szavatolják, hogy Magyarországon a jövő energiája a nap- és szélerőművekre épül

(A videón 1:11:30-tól látható Gyurcsány Ferenc beszéde)

Gyurcsány Ferenc arra biztatta híveit, hogy menjenek el szavazni április 8-án. Úgy fogalmazott, hogy ha az ország lakói nem veszik birtokba az országot, akkor az ország urai veszik birtokba az országot, és a többieknek a szolgaság jut. 

Az "orbáni-diktatúra halálra van ítélve és ezt a halálos ítéletet ki fogjuk mondani" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Az igazság elhagyta Magyarországot

Az igazság pedig az utóbbi években elhagyta Magyarországot, "Orbán üldözte el" - jelentette ki.

Úgy folytatta, hogy a miniszterelnök egy 86 éves ember két cikke miatt folytat háborút, a DK viszont nem Európa ellen, hanem Európáért küzd.

A modern Magyarország történetében még nem fordult elő, hogy a hivatalban lévő miniszterelnököt "lényegében legszűkebb családjával az egyik legsúlyosabb köztörvényes bűncselekménnyel lehetett kapcsolatba hozni" - jelentette ki.

Kijelentette, hogy a DK nem a múlttal kíván foglalkozni, nem az elmúlt nyolc évvel és nem az azt megelőző nyolc évvel.

A baloldali pártoknak üzenve azt mondta: nem kell félni a koalíciós kormányzástól, mert nem a koalíciós kormány a gát, hanem a mostani kabinet. Nem a párbeszéd, hanem a diktátum a baj - tette hozzá.

Szavai szerint egy kormányváltás esetén olyan miniszterelnököt adnak, aki alkalmas a feladatára. Ha a koalíciós tárgyalásokon a Demokratikus Koalíciónak kell kormányfőt javasolnia, akkor ezt annak tudatában teszik, hogy nem a DK-nak, nem a demokratikus ellenzéknek, hanem Magyarországnak kell olyan kormányfőt adni, aki bírja az ország bizalmát - összegzett.

A kampánynyitó rendezvényt egy dél-budai sportközpontban tartották, a hallgatóság megtöltette az épület nagytermét.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×