eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Fiatalok a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Példátlan adóemelés jön a Balatonnál

Zamárdiban nem lesz többé Balaton Sound, viszont a kieső bevételeket pótolni kell – érvel a település polgármestere.

Csákovics Gyula, a város polgármestere a likebalaton.hu-nak elmondta, a Balaton Sound szervezői az új képviselő-testületnek még nem jelentették be, hogy nem lesz a továbbiakban fesztivál. „A Balaton Sound szervezőinek kell tiszta vizet önteni a pohárba! A folytatásra vonatkozóan nem kaptunk megkeresést” – mondta a városvezető.

Adóemeléssel pótolják Zamárdiban a Balaton Sound megszűnésével járó bevételkiesést, az önkorményzat alakluló ülésén a polgármester már jelezte, hogy nem lesz Balaton Sound, és a kieső bevételeket a költségvetésben nagy valószínűséggel ingatlanadó-emeléssel kell pótolni, amire húsz éve nem volt példa Zamárdiban.

A Balaton Soundból származó bevételek eddig lehetőséget biztosítottak a települési fejlesztésekre, most viszont lejárt a szerződés, júniusban és júliusban nem szeretnének másik fesztivált a területen, csak az augusztus végi Strand Fesztiválnak adnak otthont, így marad az ingatlanadó-emelés. Erről november végéig meg kell hozni a döntést.

A Balaton Sound bérleti és parkolási díjából eddig 155 millió forint folyt be, ezt kell most pótolni.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×