eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel
Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fontos politikus mondta el, hogy mi a nemzeti konzultáció célja

A nagyarányú részvétel a nemzeti konzultációkon megerősíti a magyar szuverenitást - mondta Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Brüsszel az elmúlt években számos kérdésben akarta ránk erőszakolni az álláspontját. A legújabb ilyen döntés most a gazdaságot érinti. Brüsszel gazdasági hidegháborút akar, és elő akarja írni, hogy kivel kereskedhetünk és kivel nem - mondta.

Rámutatott, hogy ez sérti Magyarország érdekeit. Nekünk az a jó, ha szabadon kereskedhetünk mind a Nyugattal, mind a Kelettel, mert így tudunk az uniós átlagnál magasabb gazdasági növekedést elérni.

Hangsúlyozta:

a gazdaság nem ideológiai kérdés, a gazdaságban semlegességre van szükség.

A nemzeti konzultációban meg fogják kérdezni az emberek véleményét a családi adókedvezményről, és a 13. havi nyugdíjról is - közölte. Brüsszel a népesedési és munkaerőpiaci gondokat egyetlen dologgal, a tömeges bevándorlással akarja kezelni.

"Mi azonban úgy gondoljunk, hogy nem bevándorlókra van szükség, hanem a gyermeket nevelő magyar családok támogatására" - fogalmazott, jelezve: ezért akarják megduplázni két lépcsőben a gyermekek után járó adókedvezményt a következő időszakban.

Brüsszel folyamatosan támadja a 13. havi nyugdíjat, és azt követeli, hogy a magyar kormány szüntesse meg azt. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy nem megszüntetni, hanem pont ellenkezőleg, állandósítani kell a 13. havi nyugdíjat, ezzel is segítve időskorú honfitársainkat. A hamarosan induló nemzeti konzultációban ezekről a kérdésekről is mindenki elmondhatja a véleményét - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Súlyos ábra érkezett, ez most az igazi veszély a magyar gazdaságban

Súlyos ábra érkezett, ez most az igazi veszély a magyar gazdaságban

Az idei első félév végére a devizakötvény-kibocsátások hatására a központi államadósság devizaaránya 29% fölé emelkedett és egyre közelebb kerül a kritikusnak mondható 30%-os szinthez. Az MNB szerint az idei adósságcsökkenést kockázatok övezik, közben a következő hetekben indulnak be a Magyarországot érintő hitelminősítői felülvizsgálatok. Ebből a szempontból ezért a devizaadósság idősoros alakulása most nagyon releváns grafikon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×