eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) nemzetközi sajtótájékoztatót tart a magyar soros elnökség programjáról az Európai Parlament strasbourgi épületében 2024. október 8-án. Mellette Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke (b3) és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (b).
Nyitókép: Purger Tamás

Orbán Viktor a strasbourgi afférről: 1 újabb DK-s pojáca

„1 újabb DK-s pojáca” – ezekkel a szavakkal összegezte Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán azt az incidenst, ami kedden, a strasbourgi sajtótájékoztatóján történt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, alig kezdett bele Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatójába kedd délután, amikor egy fiatal férfi megzavarta a felszólalást, és megkérdezte a kormányfőtől, hogy „mennyiért árulta el a hazáját, és mennyiért adta el azt Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnöknek”, valamint azt is megjegyezte, hogy szeinte „a miniszterelnök elárulta Magyarország és az Európai Unió érdekeit”.

Mint az utóbb kiderült, az akciót Gyekiczki Márton, a DK önkormányzati képviselője hajtotta végre. És nem ez volt az első eset, hogy a miniszterelnök farkasszemet nézett vele – írja az Index.

A kormányfő a sajtótájékoztatón még nevetve reagált, amikor az incidensről kérdezte a sajtó, úgy fogalmazva, hogy „otthon is ugyanúgy megy mindennap, mint itt, erre számított az ellenzéktől, de már hozzászokott”.

Ezt követően Orbán Viktor kedd este a sajtótájékoztatóról közzétett egy Facebook-posztot is a saját oldalán, amelyben azt írta: „A mai strasbourgi mérleg: 1 nemzetközi sajtótájékoztató, 130 újságíró, 29 kérdés” . Majd a felsorolást Gyekiczkire utalva azzal zárta, hogy: „1 újabb DK-s pojáca.”

A kommentszekcióban nem sokkal később megjelent Gyurcsány Ferenc is, aki azzal válaszolt Orbánnak, hogy: „És egy tele gatya.” A DK vezetője erről szintén közzétett egy Facebook-posztot saját oldalán, megosztva ezzel azt a képkivágást, amelyen a Gyekiczki akcióján meglepődő Orbán látható.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×