eur:
397.96
usd:
359.66
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: police.hu

Lecsaptak Budapest belvárosára, tömegével vitték az embereket a rendőrök

93 rendőr, polgárőrök és a BKK taxiellenőrei tartottak ismét átfogó ellenőrzést Budapest V., VI. és VII. kerületében szombatra virradó éjszaka. 734 igazoltatást hajtottak végre, kilenc embert elfogtak vagy előállítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szeptember 27-én estétől másnap hajnalig közel száz rendőr részvételével tartott komplex bűnügyi-rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületében. Az akció fő célja a garázda jellegű, erőszakos, valamint a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények megelőzése, megszakítása, illetve a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt – írja a police.hu.

A rendőrök 734 embert igazoltattak, és összesen kilencet fogtak el vagy állítottak elő; közülük kettőt bűncselekmény, egyet szabálysértés miatt köröztek, kettőt kábítószer birtoklásáért, egyet ittas vezetésért fogtak el, hármat egyéb bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő. Két emberhez mentőt hívtak, nyolc esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a közlekedési szabályok megsértéséért. A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai 81 taxist ellenőriztek; kilenc jegyzőkönyvet vettek fel engedély nélkül végzett személyszállítás és más taxizással összefüggő szabálysértések miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonsága érdekében, ilyen nagy létszámú, komplex ellenőrzést pedig minden hónapban szerveznek.

Címlapról ajánljuk
A brit fegyveres erők részt vettek az Izrael elleni támadás elhárításában

A brit fegyveres erők részt vettek az Izrael elleni támadás elhárításában

Kedd este a brit fegyveres erők részt vettek a közel-keleti helyzet további eszkalációjának megakadályozását célzó erőfeszítésekben - fogalmazott az Izrael elleni iráni rakétatámadás után néhány órával közzétett nyilatkozatában a brit védelmi miniszter.

Rusvai Miklós: a fejlett világ nem lehet fukar, ha a majomhimlő megállítása a tét

Folyamatosan emelkedik a majomhimlős esetek száma Afrikában, a fertőzés egyre több térségben üti fel a fejét - jelentette az Egészségügyi Világszervezet. A kontinensen eddig 32 ember halt bele a betegség okozta szövődményekbe. Rusvai Miklós víruskutató szerint a fejlett világon is múlik, hogy világjárvánnyá dagad-e a fertőzés terjedése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kamala Harris és Donald Trump nevében összecsaptak a harcostársaik: meglepő eredmény született

Kamala Harris és Donald Trump nevében összecsaptak a harcostársaik: meglepő eredmény született

Kamala Harris és Donald Trump, azaz a demokrata és republikánus amerikai elnökaspiránsok jobbkezei között tegnap este alelnökjelölti csörtét rendeztek, amelyet magas várakozások öveztek, hiszen egyúttal ez lehetett az idei választási ciklus utolsó vitaalkalma. A demokrata Tim Walz és a republikánus J. D. Vance közötti párbaj az eddigiekhez képest barátibb hangnemet ütött meg, ám kettejük közül előbbi kevésbé határozottan lépett fel a 90 perces szócsata bizonyos részein. A két középnyugati rivális számos szakpolitikai témát érintett a moderátoroknak hála, miközben sokszor hallhattuk a jelöltektől, hogy alapvetően egyetértenek egymással. Vance az iskolai lövöldözések és a fegyvertartás kapcsán például sajnálatát fejezte ki Walz 17 éves fia felé, aki szemtanúja volt egy ilyen esetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×