eur:
395.63
usd:
356.74
bux:
72417.96
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Szavazólap-minták a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálásán a Nemzeti Választási Irodában 2024. június 14-én. A Nemzeti Választási Bizottság június 12-i ülésén rendelte el a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. A bizottság döntésében arra hivatkozott, a bizonyítékok alapján alappal merülhet fel, hogy nagy számban vannak olyan érvénytelennek nyilvánított szavazatok, amelyeket a választási eljárásról szóló törvény rendelkezése szerint érvényesnek kell tekinteni. Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt az újraszámolás.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Építőipari számlagyárosok ellen emeltek vádat

A négy férfi 1.3 milliárd kárt okozott a költségvetésre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt négy férfival szemben, akik valótlan számlák kiállításával és felhasználásával 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A főügyészség közleményében azt írta, hogy az ügy elsőrendű vádlottja - egy építőipari vállalkozó - a munkákat részben saját gépeivel és alkalmazottaival, részben pedig ismeretlen emberekkel és gépekkel, "feketén végezte".

Ezzel jelentős összegű adóköteles bevétele keletkezett. Befizetési kötelezettsége csökkentése érdekében abban állapodott meg vádlott-társaival, hogy a könyvelésébe ezen emberekhez köthető cégek által el nem végzett munkákról kiállított, valótlan tartalmú számlákat állít be, és számol el bevallásaiban.

Az építési vállalkozó 2015 és 2022 között a fiktív számlákkal csaknem 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A közlemény szerint a főügyészség még a nyomozás során egyezséget kötött a nyugdíjas korú vállalkozóval, aki terhelő vallomást tett társaira, és megfizette a költségvetésnek okozott vagyoni hátrányt, továbbá vállalta 87 millió forint pénzbüntetés megfizetését is, ezért a főügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A számlagyárat működtető másik három férfival szemben a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, valamint több millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy őket a bíróság évekre tiltsa el gazdasági társaság vezetésétől - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×