eur:
396.9
usd:
359.55
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Az Árpád híd látképe a Margitszigettel 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nincs lassítás az Árpád hídon, egyfolytában villog a traffipax

A rendőrség folytatja az intenzív sebességmérést a dunai átkelőn.

Az elmúlt két hétben augusztus 26. és szeptember 8. között az Árpád hídon felállított traffipaxok 154 gyorshajtót mértek be, közülük egy 118 km/órával száguldott, ezért 100 ezer forint közigazgatási bírságot kap – írja a police.hu.

A jelzés nélküli, úgynevezett pofátlan(tan)ító autók ezúttal 10 gyorshajtót állítottak meg; rájuk a rendőrök összesen 520 ezer forint közigazgatási bírságot és 40 büntetőpontot szabtak ki. A legnagyobb sebességű autó 105 km/órával közlekedett, amiért 70 ezer forint közigazgatási bírság és 4 büntetőpont jár.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az Árpád híd kiemelt ellenőrzését.

Az átkelőn tavaly és idén is történt halálos baleset. Tavaly nyáron egy szabályosan, a kerékpársávon közlekedő biciklist ütött el egy száguldozó autós, idén júliusban pedig egy lopott taxival a hídra a forgalommal szemben felhajtó férfi okozott három halálos áldozattal járó tragédiát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Az NGM új KKV államtitkárától tudtunk meg részleteket az őszi gazdasági akciótervről

Az NGM új KKV államtitkárától tudtunk meg részleteket az őszi gazdasági akciótervről

Új államtitkárság jön létre a Nemzetgazdasági Minisztériumban szeptember közepétől, amelyet Szabados Richárd fog vezetni. A Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség éléről érkező szakemberrel az új egység céljairól és feladatairól beszélgettünk részletesen, különösen a kormány által már belengetett, ősszel várható, vállalatokat célzó gazdasági akciótervről. Elmondása szerint a csomag több elemből áll majd, és jelentősen támogatni fogja a beruházások ösztönzését, az exportképes vállalatokat, de tőkeemelési programmal, valamint - az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatási forma mintájára - eszközberuházási programmal is készül az NGM.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×