eur:
393.33
usd:
356.27
bux:
72708.89
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Nyitókép: pixabay

Rovarok és döglött rágcsálók miatt zárták be a kínai éttermet

Egy kecskeméti kínai étterem ajtajára tett lakatot a kormányhivatal.

Megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kecskeméti kínai étteremben, jelzésük nyomán a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal bezáratta a helyet - közölte a NAV.

A kínai étteremben az ételek készítésére igénybe vett gépek mögött romlott ételmaradványok voltak, a hűtőkből rovarok másztak ki, a berendezések alatt pedig elhullott rágcsálótetemet találtak. A járőrök az aggasztó körülményeket látva azonnal értesítették a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal munkatársait, akik késedelem nélkül elrendelték a vendéglátóhely bezárását és az élelmiszer-alapanyagok megsemmisítését.

A közlemény szerint a NAV hatáskörébe tartozik a jövedéki kis- és nagykereskedők ellenőrzése. A hatóság vizsgálja a működés feltételeinek meglétét, a jövedéki termékek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírások betartását, a jövedéki termékek származását, a zárjegyek és tételazonosítók meglétét, azok megfelelőségét és a beszerzésükre vonatkozó szabályok betartását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a bejelentés: azeri szélenergiát és georgiai vízenergiát vesz Magyarország

Itt a bejelentés: azeri szélenergiát és georgiai vízenergiát vesz Magyarország

Eddig csak azeri zöld áram projektnek nevezték magyar kormányzati megszólalók azt a nagyszabású, több országot felölelő projektet, amelyről ma további részleteket is elárult Szijjártó Péter Bukarestben. Így kiderült, hogy azeri szélenergiát, és georgiai vízenergiát vásárolhat Magyarország egy új, rendkívül hosszú vezetéken keresztül, amelynél "semmi nem lehet zöldebb", ezért szerinte rendkívül jó lehetőség ezek importja Magyarországra, Romániába és Bulgáriába. Ehhez a tenger alatt rekordhosszúságú, 1100 km-es vezetéket kell építeni, a föld feletti vezetéképítési munkák pedig 2028-2029 körül érik el a magyar országhatárt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×