eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Little girl goes to the elementary school. Child with a backpack is going to study. Back to school concept.
Nyitókép: puhimec/Getty Images

Megtelt a kétezredik iskolatáska is

Sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet 13. Iskolakezdés együtt! segélyakciója.

A segélyszervezet közleményében azt írta: azért hirdették meg az akciót, hogy minőségi tanszerekkel tölthessék meg kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját. Kiemelték, hogy a legszegényebb gyermekeknek ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál, egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba, és az iskolakezdés számukra a felzárkózás esélyéről szóljon.

A kétezredik tanszercsomag-adományt az Iskolakezdés együtt! segélyakció miskolci zárórendezvényén adták át.

A közleményben idézték Nagyné Faragó Boglárkát, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonának vezetőjét, aki a rendezvényen arról beszélt, az országos segélyakcióban a legtöbb rászoruló gyermek személyre szabott tanszercsomagot kapott, de voltak olyan gyerekek is, akiknek egy pár cipő, vagy éppen a komplett tornacsomag hiányzott a tanévkezdéshez, ezért azok beszerzésében segített nekik az Ökumenikus Segélyszervezet.

Nagyné Faragó Boglárka hozzátette: a segélyszervezet vállalta, hogy a csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását segítő egész éves munkája támogatására fordítja. A segélyszervezet Kapaszkodó programjában az ország 22 pontján több ezer gyermeknek biztosít rendszeres fejlesztő foglalkozásokat a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×