eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Boy using smartphone on sofa at night
Nyitókép: Isabel Pavia/getty Images

Bővíti a nyelvtudást a KRÉTA nyáron is elérhető ingyenes modulja

A nyelvleckék olyan témákra épülnek, amelyek a fiatalokat érdeklik, az applikáció minden általános és középiskolás számára a KRÉTA- felületen használt azonosítóval azonnal elérhető.

"A 21. század elején készült magyarországi kutatások azt bizonyítják, hogy egyértelmű összefüggés van a nyelvtanulás eredményessége és a család társadalmi helyezte, elsősorban az édesanya iskolai végzettsége között. A családnak, a szülőknek meghatározó szerepük van abban, hogy a nyelvtanulás eredményes legyen. Ebben sokat segíthet - a nyári szünetben is - térítésmentesen elérhető Idegennyelvi Felkészítő Modul a KRÉTA-rendszerben - tájékoztatott Gubáné Csánki Ágnes, IFM szakmai tanácsadó.

"A nyelvtanulást segítő applikáció több ezer rövid videót és leckét tartalmaz, beszélteti a gyerekeket, javítja a kiejtést, siker esetén jutalmat ad" - hangsúlyozza az IFM szakmai tanácsadó az Országos Sajtószolgálaton keresztül megjelent közleményben. "Az angol és német nyelvű játékos feladatok szintfelmérés után azok számára is használhatók, akik korábban nem ismerték még ezt a modult. A leckék olyan témákra épülnek, amelyek a fiatalokat érdeklik, az applikáció minden általános és középiskolás számára a KRÉTA- felületen használt azonosítóval azonnal elérhető, csak ki kell választania a Nyelvtanulás opciót a KRÉTA alkalmazáson belül a Továbbiak menüpont alatt. Az Idegennyelvi Felkészítő Modul az általános iskola alsó tagozatától egészen az angol nyelvű felsőfokú nyelvvizsga, német nyelven pedig az emelt szintű érettségi szintjéig tartalmaz segédanyagokat."

Ha a belépéshez segítségre van valakinek szüksége, tájékozódjon az IFM honlapján, vagy írjon a palyazat.ifm@edudev.com címre, szívesen segítenek a diákoknak és a szüleiknek is a kezdeti lépések megtételében.

Gubáné Csánki Ágnes hozzátette, hogy nyáron a gyerekek hajlamosak túl hosszú időt tölteni a telefonjukon, ami akár hasznos dologra is használható lenne. Ezek egyike például a nyelvtanulás, amire bárhol és bármikor lehetőséget kínál a KRÉTA térítésmentesen elérhető Idegennyelvi Felkészítő Modulja. Egyszerűen elérhető, logikus és motiváló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Oroszország területén súlyos csata zajlik, Zelenszkij kőkemény üzenetet küldött az ukrán betörésről - Háborús híreink vasárnap

Oroszország területén súlyos csata zajlik, Zelenszkij kőkemény üzenetet küldött az ukrán betörésről - Háborús híreink vasárnap

Súlyos összecsapások zajlanak Oroszország területén, ahova kedden törtek be az ukrán erők, és elkezdték megvetni a lábukat: a híradások szerint Szudzsa városát az ukránok ellenőrzik és több katonai sikert értek el. Emiatt rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország az érintett három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartanak. Orosz híradások szerint 76 ezer embert evakuáltak az ukrán támadással érintett térségből. Az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij most először ismerte el hivatalosan, hogy Oroszország területét támadták meg. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos hírekről vasárnap ebben a cikkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 11. 14:17
×
×
×
×