eur:
395.63
usd:
362.06
bux:
72449.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos
Nyitókép: Honvédelmi Minisztérium

Még senki sem élt a lehetőséggel, hogy adományért kapjon címzetes honvédségi rangot

Egyelőre nem népszerű a kezdeményezés, hogy közösségi finanszírozásként a Magyar Honvédség pénzért cserébe címzetes rangot adhat.

Eddig senki nem kapott címzetes ezredesi vagy alezredesi rangot a honvédségnél pénzadományért cserébe Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztertől - írja a hvg.hu a Honvédelmi Minisztérium által közérdekű adatigénylésre a lapnak küldött válaszából.

A lap emlékeztet, hogy a kormány 2024 júliusától teremtette meg a jogszabályi lehetőséget arra, hogy voltaképpen pénzadományért vagy más hazafias cselekedetért különleges katonai rendfokozatot kaphasson bárki.

A Honvédelmi Minisztérium azt írta a hvg.hu-nak, hogy eddig nem került sor ilyen címzetes rendfokozat adományozására, és jelenleg nincs is folyamatban adományozási eljárás.

A címzetes ezredesi vagy alezredesi rang valójában nem tényleges katonai rendfokozat, akik ilyennel rendelkeznek, azok nem minősülnek katonának. Így nem is tartoznak a honvédek jogállását szabályozó kormányrendelet hatálya alá sem.

Címlapról ajánljuk
Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Hétvégén érkezik egy újabb nagyobb szállítmány a szamárköhögés elleni védőoltásból, a patikák a jövő hét elejétől már újra tudják rendelni a vakcinát. A fertőzés leginkább az oltatlan vagy részben oltott kisbabákra veszélyes, ezért Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályának osztályvezetője a harmadik trimeszterben lévő várandósoknak javasolja leginkább a védőoltást, valamint azoknak, akik részt vesznek a kisbabák gondozásban.

Elindult a férfi nyílt vízi úszók versenye

Megkezdődött a férfi nyílt vízi úszók versenye. A táv tíz kilométer, ott van a mezőnyben Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán támadók egyszerűen kikerülik a Kurszk megyében felhúzott orosz védvonalakat és megerősített településeket, ezért tudtak pár nap alatt a határtól több mint 30 kilométerre kontrollzónát kialakítani – írja friss elemzésében az orosz Rybar biztonságpolitikai thinktank. Úgy néz ki, egyáltalán nem igaz, hogy sikerült megállítani az ukrán előretörést Kurszk megyében: Szudzsát elfoglalták az ukrán katonák és három irányba is megindultak Oroszország belterületei felé. Zelenszkij rohamlövészei már több mint 30 kilométerre vannak a határtól. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×