eur:
398.44
usd:
365.13
bux:
71469.85
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Debrecen a szabadság őrvárosa címmel rendezett emlékülésen a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában 2024. január 9-én. Kossuth Lajos nevezte el a szabadság őrvárosának Debrecent az 1848–49-es szabadságharc idején, amikor néhány hónapig, 1849 januárjától júniusáig innen irányította az országot a kormány. Itt foglalták írásba a Habsburg-ház trónfosztását és az ország szuverenitását is rögzítő magyar Függetlenségi nyilatkozatot.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Bejegyezték a Közlekedési Múzeumot új székhelyét

Egyre közelebb a költözés időpontja.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum értesítette partnereit, hogy székhelye és adószáma megváltozott. A múzeum új székhelyét Debrecenben jegyezték be, a Széchenyi utca 31. szám alatt – írja a Népszava, hozzátéve, a számlázási cím nem változott. A portál szerint mindez azt jelenti, hogy a múzeum felügyeletét ellátó Építési és Közlekedési Minisztérium felpörgette a múzeum költöztetését.

Hivatalos bejelentés arról eddig nem volt, hogy a kormány elfogadta Lázár János javaslatát az új múzeumról, mégis megjelent egy részletes pályázati dokumentáció, amely szerint helyszínül az épülő BMW-gyár melletti 6,5 hektáros külterületet jelöltek ki, miközben az egyik kitűzött cél éppen az, hogy a közlekedési múzeum a „helyi lakosság kiemelt találkozóhelyévé” váljon. A portál arról ír, hogy a szántóföldek és autópálya lehajtók ölelte terület egyelőre csak autóval közelíthető meg. A legközelebbi buszmegálló jelenleg 1,5 kilométerre van a BMW gyár egyik bejáratánál.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tervei szerint az új épületegyüttest évi 350 ezer látogató keresi majd fel Debrecenben.

A létesítményben az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítani konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek. Lázár János szerint a költöztetés az ország gazdasági érdeke. Az általa vezetett tárca arra nem válaszolt, mit kezdenek majd a Kőbányai úti helyszínre megrendelt, már elkészült tervekkel.

Címlapról ajánljuk
Kedvezett az időjárás a dinnyének, nagyon jó lesz az idei termés

Kedvezett az időjárás a dinnyének, nagyon jó lesz az idei termés

A magyarok évente átlagosan tizenhárom kilogramm dinnyét esznek meg. Az elmúlt években nőtt a termőterület, az idei időjárás pedig kifejezetten kedvezett itthon a dinnye termesztésének – mondta az InfoRádióban Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke.

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is futamgyőzelemmel jutott tovább

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×