eur:
396.39
usd:
362.39
bux:
0
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
macska udvar cica kert gaz
Nyitókép: Pixabay

A macskásokat érintő bejelentést tett a Nébih

A nyári szezonális ellenőrzés folyamán a macskák számára engedélyezett, külső élősködők elleni spot-on rácsepegtető oldatokat is vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

A Nébih laboratóriumában sor került a termékek hatóanyag-tartalmának, egységességének, azaz a pipettából kinyerhető oldat mennyiségének, valamint az oldatok sűrűségének mérésére.

Az értékelés kiterjedt a dobozon feltüntetett információra, továbbá a használati utasításra is. A csomagoláson az információkat magyar nyelven, könnyen olvashatóan kell megjeleníteni. A használati utasítás szempontjából elvárás, hogy a csomagoláson szerepeljen az engedélyszám, a lejárati idő, a tárolási előírások, a célállatfaj, a javallat és ellenjavallatok, továbbá az adagolás és az alkalmazási mód mellett a hatástartam, a mellékhatások, valamint a figyelmeztetések is.

A 13 állatgyógyászati készítmény vizsgált paraméterei megfeleltek a forgalomba hozatali engedélyben szereplőknek. Nem mondható el ugyanez a csomagolás esetében: négy állatgyógyászati készítménynél ugyanis a külső csomagoláson megtalálható információk, míg egynél a belsőn szereplő piktogram tért el az engedélyben foglaltaktól. A hatósági szakemberek felszólították az érintett termékek gyártóit vagy forgalmazóit a hibák kijavítására – közölték.

A nyári szezonális ellenőrzés egészen augusztus 15-ig tart.

Az országos akció további részében a szezonális gyümölcsökre és zöldségekre, a grillsajtokra, a növényvédőszerekre, valamint az élőállat-szállítmányok ellenőrzésére fókuszálnak még – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az AI segíthet behozni a magyar cégek digitális lemaradását? – Paradigmaváltásra készülnek a Billingónál

Az AI segíthet behozni a magyar cégek digitális lemaradását? – Paradigmaváltásra készülnek a Billingónál

Az online számlázásra számos magyar cégnél még mindig kötelező rosszként gondolnak, amelyre a szabályozás kényszeríti rá őket, azonban a régió számos országában a kötelező adatszolgáltatás nélkül is hasonlóképpen elterjedt a technológia, mint hazánkban, mert a vállalkozók felismerték annak előnyeit. A Billingo vezetői szerint elindultunk a digitalizáció útján Magyarországon is, azonban nagyon sok még a tennivaló e téren, az áttörést pedig az AI alkalmazása hozhatja el. A mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek proaktív, ügyfélbarát módon segíthetik a vállalkozókat a különböző digitális rendszerek alkalmazásában, ezért au AI-t az online számlázó funkcióiban is felhasználják, és más, nagy fejlesztések is bevezetés előtt állnak. A Billingo terveinek megvalósításához a Széchenyi Alapok nyújtott befektetés formájában 900 millió forintos támogatást, a közeljövőben pedig a külföldi piacra lépés, vagy akár vállalati akvizíciók is benne vannak a pakliban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×