eur:
389.55
usd:
356.27
bux:
72741.94
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Magyar Vöröskereszt

Megdöbbentő adatot közölt a Vöröskereszt

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a szervezet Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata.

a 2007 óta működő szolgálat idén 13 település 19 strandján, strandonként két önkéntessel biztosítja a sebesülések és rosszullétek ellátását augusztus 20-ig.

Az ügyeletes elsősegélynyújtók feladata a tóban vagy a parton történt sérülések, rosszullétek szakszerű ellátása, nagyobb sérülés, betegség esetén a mentő hívása és a beteg állapotának stabilizálása, szükség esetén az újraélesztés megkezdése - hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A vöröskeresztes 300 önkéntes a parton teljesít szolgálatot.

"A szezonokban megszokott, összesen két-háromezres esetszám az idei rendkívüli forróság miatt növekedni fog" - fogalmazott Kormos Ádám, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője a közleményben. Hozzátette, a csaknem 2000 esetszám kiemelkedően magas, tavaly a nyolc turnus alatt 2368 esetben kellett elsősegélyt nyújtani. Leggyakrabban a kagylók vagy kövek okozta vágásokat, horzsolásokat és a rovarcsípéseket látják el.

Ugyanakkor az extrém meleg miatt sokszor van dolguk napégéssel, hőkimerüléssel és napszúrással.

A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy súlyos esetben hőség miatt ájulás fordulhat elő, amelyet hirtelen fellépő láz, sápadtság, fokozott verejtékezés kísér. Ezeknél a tüneteknél azonnal hívni kell a 112-es segélyhívót - írták.

Címlapról ajánljuk

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×