eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
fotó: Infostart
Nyitókép: fotó: Infostart

Megnyíltak a pokol kapui a Balatonnál

Van, aki a Balaton poklában dolgozik ezekben a napokban, ahol a hőmérséklet elérheti az 50 fokot is - olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményében.

A hirbalaton.hu adta közre a közleményt, amelyben arra kérik a turistákat, hogy az átlagnál is legyenek türelmesebbek azokkal, akik most a vendéglátásban dolgoznak.

Sőt, ha tehetik, akkor egy rövid tapssal, vagy legalább egy apró mosollyal jelezzék az őket kiszolgálóknak, hogy respektálják, hogy ebben a nagy melegben is megpróbálnak helytállni.

Mint azt Fekete Tamás, a szervezet alelnöke elmondta, az éttermek konyháiban pokolian forrók ezek a napok, ahol a pincérek és a konyhai dolgozók emberfeletti körülmények között végzik a munkájukat. Miközben mi italokkal és ízletes ételekkel hűsölünk, ők a forró gőzben és a tűzhelyek mellett izzadnak, hogy kiszolgáljanak minket. Gyakran

40-50 fok körüli a hőmérsékletben dolgoznak,

elviselhetetlen párában, nehéz fizikai munkát végezve.

Azt kérik, hogy legyünk türelmesek, kedvesek és hálásak a munkájukért. Egy mosoly, egy köszönet, egy kis borravaló sokat jelenthet számukra, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a forró nyári napok elviselhetőbbek legyenek számukra is.

Címlapról ajánljuk

Elhunyt Novák Ferenc koreográfus

Novák Ferenc, közismert nevén Tata halálhírét a család tudatta szombaton. A Kossuth-díjas, Nemzet Művésze elismeréssel kitüntetett koreográfus, rendező, etnográfus 93 éves volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×