eur:
395.55
usd:
360.5
bux:
71673.12
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
fotó: MetKép
Nyitókép: fotó: MetKép

Megérkezett a jégesős felhőszakadás, de nem mindenkinek

Északon alaposan rázendítettek a délutáni zivatarok, Budapest egy részén is esett. A fővárostól északkeltre viszont leszakadt az ég.

Az Időkép jelentése alapján Budapesttől északkeletre több helyen lecsapott a vihar. Azt írják, hogy hatalmas felhőszakadással söpörtek végig a zivatarok, észlelőink emellett apró szemű jégesőről számoltak be.

A MetKép Mátraszőlősről kapott videót, amely hatalmas jégesőt mutat.

Időinfó-MetKép azt is írja, hogy ítélet idő tombol a Mátra környezetében órák óta, hatalmas lecsapókkal.

A MetFigyelő Pásztóról közölt felhőszakadást és szélvihart.

Egerben is komoly eső volt, de a forró aszfalt matt pár perc után felszáradt a Dobó tér.

A hivatalos előrejelzés szerint Hétfő reggelig Budapest környékén fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. Zápor, akár zivatar is előfordulhat (30-50 százalék eséllyel). Az északi szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében akár 60 km/h-át meghaladó széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 22, 23 fok körül alakul.

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Miután július végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Energiaügyi Minisztérium azt a rendelettervezetet, amely miniszteri engedéllyel átléphetővé tenné a 30 fokos vízhőmérsékleti korlátot a Dunán a Paksi Atomerőműnél, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló miniszteri rendelet. Ez már péntektől hatályba lép, így ha a villamosenergia ellátásbiztonsági helyzet indokolttá teszi, akkor akár már holnap lazíthat Lantos Csaba energiaügyi miniszter az eddigi korlátozáson, hiszen csütörtökön megint le kellett terhelni az atomerőművet a vízhőfok miatt, és közben megint extrém magas áramárak alakultak ki a nagykereskedelmi piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 21:53
×
×
×
×