eur:
394.06
usd:
360.47
bux:
72352.07
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Zacskós vízzel hűsíti magát egy nő a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren 2021. június 24-én. A hőség miatt tasakos vizet osztanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai a főbb budapesti csomópontokon.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Észak és Nyugat kicsit fellélegezhet, de nem tart sokáig

A hőség nem tágít, de egyre több zivatar jön.

Vasárnap nyugaton és északon egy hidegfront enyhíti kissé a kánikulát. 30 és 34 közé esik vissza a hőmérséklet, míg máshol 35-39 fokos forróság várható - írja az Időkép előrejelzése. Napközben elszórtan, de legnagyobb számban a Dunától keletre fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Nyugaton az északi, máshol a nyugati-északnyugati szél támadhat fel időnként, de a viharok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A jövő hét első napjaiban ismét fokozódik a forróság, hétfőn perzselő napsütés várható, 35 és 41 fok közötti csúcsértékekkel. Elsősorban az Északi-középhegység térségében törhetnek magasabbra a gomolyfelhők, melyekből zápor, zivatar is kialakulhat.

Kedden az abszolút melegrekord is veszélybe kerülhet,

akár 41-42 fokot is mutathatnak a hőmérők. Többfelé számíthatunk zápor, zivatar kialakulására és ezen a napon a légmozgás is feltámadhat. Szerdán érkezhet a következő gyengécske hidegfront, lehűlést azonban ez sem fog hozni.

Címlapról ajánljuk

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítettek, mérsékelt elmozdulásokkal. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×