eur:
398.22
usd:
364.6
bux:
71415.54
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Dráma a balatoni strandon, mentőhelikopter is érkezett

A vízimentő hirtelen reakciójának és a szakszerű újraélesztésnek köszönhetően sikerült megmenteni az idősebb férfi életét.

A napokban egy 60 év körüli férfi egy Veszprém vármegyei strandon pihent, amikor hirtelen rosszul lett. Fürdés után, a part felé sétált, amikor összeesett - írja Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

A strandi vízimentő azonnal a férfihez sietett, a partra mentette és megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett.

A vízimentő rögtön megkezdte az újraélesztést, miközben a szemtanúk értesítették a mentőket. Mentésirányító bajtársunk több egységet, köztük mentőhajót és mentőhelikoptert is riasztott. Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány perc után, még a mentők kiérkezése előtt sikerre vezettek, a férfi légzése és keringése visszatért.

Az OMSZ hozzászólásban arról is hírt adott, hogy a helyszínre érkező mentősök emelt szintű ellátásba kezdtek, és végül stabil állapotban sikerült kórházba szállítani a férfit.

Címlapról ajánljuk

Drámai csatában elődöntőbe jutott Losonczi Dávid

Losonczi Dávid magabiztos győzelemmel lett negyeddöntős a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában. Utána, óriási csatában megverte a szerb Alekszandr Komarovot is. Elődöntős.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×