eur:
400.4
usd:
364.49
bux:
73857.07
2024. október 8. kedd Koppány
Fire hose on fire truck,Firemen equipment.
Nyitókép: Visoot Uthairam/Getty Images

Tragédia Dunakeszin: húsz perc alatt megfékezték a lángokat, de hiába

Halálos lakástűz volt Dunakeszin.

Csütörtök kora délután kigyulladt egy panellakás Dunakeszin, a Barátság útján. A tűzhöz hat járművel vonultak a budapesti tűzoltók, a tízemeletes társasház egyik negyedik emeleti erkélye, és az erkélyre nyíló huszonöt négyzetméteres nappali égett teljes terjedelmében.

A tűz átterjedt az ötödik és a hatodik emeleti erkély egy részére is – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tűzoltók oltás közben egy magatehetetlen idős nőt találtak, kihozták az épületből, de az életét már nem lehetett megmenteni – olvasható Mukics Dániel tűzoltó alezredes közleményében. A tűzoltók az oltással párhuzamosan átvizsgálták a füsttel érintett lakásokat, összesen ötven embert kísértek ki az épületből. Az oltást biztonsági rácsok nehezítették.

A lángok megfékezése húsz percet vett igénybe, a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az idei fizikai Nobel-díj győztesei

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia döntése értelmében a 2024-es fizikai Nobel-díjat John J. Hopfield és Geoffrey E. Hinton kapja a neurális hálózatok kutatásáért és a gépi tanulás területén tett áttörő felfedezéseikért
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 11:27
×
×
×
×