eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Balatoni vízimentők. Forrás: Facebook /  VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE
Nyitókép: Forrás: Facebook / VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE

Dráma a népszerű strandon, csatárláncban küzdöttek a fürdőzők és a vízimentők

Egy eltűnt kisfiú keresésére indult az egész siófoki aranypart. Strandolók és vízimentők csatárláncba állva küzdöttek az idővel, hogy megtalálják a gyermeket.

A gyermek utoljára a sekély vízben volt látható, ezért azonnali és összehangolt beavatkozásra volt szükség - írta sonline.hu. A Rupert mentőhajó hangosbemondóján keresztül a vízimentők azonnali segítséget kértek a parton tartózkodó strandolóktól.

Pillanatok alatt mindenki csatárláncba állt a sekély vízben, egymás kezét fogva, lépésről lépésre kutatva át a medret. Közben a parton mások különböző irányokba indultak, remélve, hogy megtalálják az eltűnt gyermeket. Az idő minden perccel sürgetőbbé vált, a feszültség szinte tapintható volt.

Majd, mintegy másfél kilométerrel odébb a parton, végre megpillantották a kisfiút.

Épségben és biztonságban volt, az összefogás és a közös erőfeszítések meghozták a várva várt eredményt.

A portál arról is beszámolt, hogy szombaton a szél okozott több problémát a Balatonon. Egy homokpadon fennakadt vitorlást is a Rupert mentőhajó segítségével sikerült lehúzni, majd később egy felborult vitorlás személyzetének segítettek a szakemberek visszaállítani a hajót. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Délután két huszonéves lánytól kaptak segélykérést, akiket Balatonszárszóról sodort északi irányba a szél.

Alfa sürgősségi mentőhajójuk indult értük, de mire odaértek, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai már partra vitték a bajba jutott fiatalokat.

A strandi vízimentő kollégák is elfoglaltak voltak: 165 könnyű sérültet láttak el a hétvégén és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből, akik további ellátást nem igényeltek.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×