eur:
393.12
usd:
362.67
bux:
73665.74
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Door of the emergency ambulance car - selective focus
Nyitókép: Getty Images

Tragikus balatoni baleset, figyelmeztetnek a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat figyelmeztet, hogy fejest ugrani még ismert vízmélységnél is kockázatos, mégis minden évben előfordul ilyen jellegű baleset.

A napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben - írja Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását.

A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni.

A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatalt.

Az OMSZ a poszthoz fűzött hozzászólásában kiemeli: "fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben".

A nyaki gerinc és a fej sérülése súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. A mentők éppen ezért kér mindenkit, hogy tartsa be a strandok szabályzatait és kerülje a veszélyes vízi tevékenységeket.

Címlapról ajánljuk
Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×