eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán: nem kötünk meg további 15 milliárdnyi közbeszerzést, mert gavallérok vagyunk

Hegyvidék távozó polgármestere szerint az őt legyőző Kovács Gergely (MKKP) azért nyerte el az emberek szimpátiáját, mert "antipártot" épít, és maga is egy "antipolitikus".

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék leköszönő fideszes polgármestere azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában: "Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne-lehetne megkötni, de ezeket nem kötjük meg, mert gavallérok vagyunk, azokat kötjük meg, amik lejárnak szeptember harmincadikán" - írja a 24.hu.

A polgármester azt is hozzátette, hogy azok a szerződések, amiket megkötnek, csak december végéig lesznek érvényesek, hogy a hosszú távú megállapodásokat már az új vezetésű önkormányzat intézhesse.

Június 9-én a Kétfarkú Kutyapárt polgármesterjelöltje, Kovács Gergely elsöprő fölénnyel nyert Budapest XII. kerületében, az önkormányzati testületen is kényelmes többségben lesznek a képviselői. A kerületet egészen 2006 óta vezető Pokorni Zoltán szerint jó kérdés, hogy a mostani választáson miért veszített a Fidesz, szerinte több válasz is van erre, de a tendencia régóta látszott.

A távozó polgármester ezután visszautalt arra, hogy a momentumos Hajnal Miklós is győzni tudott a 2022-es országgyűlési választásokon a fideszes Fürjes Balázs ellen. Szerinte az emberek megelégelték a pártokat, Kovács Gergely pedig egy igazi antipártot épít, úgy is néz ki, mint egy antipolitikus, és a választóknak ez imponált.

Pokorni Zoltán arról, hogy a kerületi bukás mennyire volt köszönhető a kormány és a párt politikájának, nem volt hajlandó nyilatkozni.

Címlapról ajánljuk

Megnyitották a 2024-es olimpiai játékokat - beszámoló, képek

Párizsban négyórás program keretében megnyitották a 2024-es olimpiai játékokat. A magyar csapat zászlóját Böde-Bíró Blanka és Tóth Krisztián tartotta, a lángot Marie-José Pérec és Teddy Riner gyújtotta meg. Az este fénypontja Céline Dion éneke volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Bemondták: jöjjön a 300 ezer forintos minimálbér!

Bemondták: jöjjön a 300 ezer forintos minimálbér!

A legalacsonyabb fizetéseknél jövőre 12,5 százalékos béremelést javasol a Munkástanácsok Országos Szövetsége. Ez bruttó 300 ezer forintos minimálbért és 360 ezer forint garantált bérminimumot jelentene 2025-re. A szakszervezetek 10-12 százalékos béremelést tartanának indokoltnak, miközben a munkaadói szervezetek és a kormány sem nyilatkozott még a jövő évi bértervekről. Annyit lehet sejteni, hogy a munkaadók ennél sokkal kisebb emelést szeretnének.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×