eur:
390.51
usd:
358.5
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Brutális bírságot szabtak ki két balatoni horgászra

A két nótorikus orvhorgászra róttak ki újabb horribilis büntetéseket a Balatonnál.

Egy balatonlellei lakost 5,5 millió forintra büntettek és 15 évre elvették az engedélyét, míg egy balatonfűzfői férfi a tavaly összeszedett 2,2 milliós büntetését fejelte meg most újabb 1,4 millióval – írja a pecaverzum.hu.

A balatonlellei férfinak tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába. Ezt követően augusztus 27. és október 28. között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint. A nem szándékozik kifizetni a hatalmas összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva.

A másik hírhedt orvhorgász tavaly júniusig négyszeri elkövetésével 2 225 475 forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,33 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most újra elkapták, és komoly bírságot varrtak a nyakába ismét. Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért 1 436 490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×