eur:
395.65
usd:
368.74
bux:
71832.42
2024. július 2. kedd Ottó
Rendőrök dolgoznak egy Góbé típusú vitorlázó repülőgép mellett a miskolci repülőtéren 2020. július 5-én, miután a repülő felszállás közben a földre zuhant. A balesetben az oktató, egy 55 éves férfi és a tanuló, egy 33 éves nő az elsődleges információk szerint súlyosan megsérült.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Ismét súlyos vitorlázóbaleset Magyarországon

Két vitorlázórepülő összeütközött manőverezés közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagycserkesz közelében.

A vármegyei rendőrkapitányság az MTI megkeresésére vasárnap azt közölte, az irányíthatatlanná vált repülőkből a pilóták ejtőernyővel ugrottak ki, egyikük megsérült.

A repülők Nagycserkesz külterületén, egy mezőgazdasági területen értek földet.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékozatott, hogy a baleset helyszínéről egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit további megfigyelések és vizsgálatok céljából szállítottak kórházba. A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja.

Tragédia

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk június 23-án Dunakeszinél szörnyethalt egy 17 éves lány amikor lezuhat a vitorlázó repülőgépe.

A vitorlázógépet karácsonyi ajándékként vették Vikinek - mondta el a család egyik ismerőse a Blikknek. Viki édesapja azért vette meg a repülőt a lánynak, hogy a lány bármikor fel tudjon szállni vele. A Facebookon egy kommentben is hangot adott annak, hogy mennyire fáj neki lányának elvesztése. Bár a bejegyzést azóta eltávolították, az acnews.hu szerint a férfi úgy fogalmazott: "Megvettem neki a koporsóját".

Fotónk illusztráció, évekkel ezelőtti esetnék készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×