eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Kohéziós Csúcstalálkozó 2024 (Cohesion Summit 2024) konferencián tartott pódiumbeszélgetésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szent László Kápolnájában 2024. április 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Védelmébe vette a badacsonyi kéknyelűt Navracsics Tibor

A közigazgatási és területfejlesztési miniszternek nem tetszik, hogy a Hungarikum Bizottság elutasította a borfajtát.

Tiltakozik a Hungarikum Bizottság elutasító döntése ellen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. A tiltakozás oka, hogy a bizottság nem támogatta azt a beadványt, hogy a badacsonyi kéknyelű kerüljön be a Hungarikumok Gyűjteményébe - írja a 24.hu.

A Hungarikum Bizottság múlt héten tárgyalta a Badacsony Szőlőhegyért Egyesület és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közös beadványát, amit végül támogattak.

"Érthetetlennek tartjuk a Hungarikum Bizottság döntését, és éppen ezért arra kérjük, hogy tekintettel

Badacsony magyar kultúrtörténetben játszott szerepére és a kéknyelű badacsonyi identitásban játszott szerepére vizsgálja felül ezt a döntését

– mondta Navracsics Tibor, hangsúlyozva, hogy szerinte a badacsonyi borfajtát a tokaji aszúhoz és az egri bikavérhez hasonlóan megilleti a hungarikum cím.

Idén három új elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, bekerült a ló vontatta kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom is.

Címlapról ajánljuk
Svájc simán verte Olaszországot

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×