eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
A Vajda-Papír Kft. új, nagyteljesítményű maszkgyártó gépe a cég dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Rászoruló gyerek ezrein segít a magyar papíripari óriás

Újabb közös akció keretében segíti a rászoruló családokat a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet és Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója évek óta tartó együttműködik esélyteremtő gyermekprogramokban.

A szeretetszolgálat közleményben jelezte, az évek óta tartó együttműködésben a mostani adománnyal az esélyteremtő gyermekprogramjaikhoz kapcsolódik a higiéniai papírtermékek gyártója.

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke vette át.

A közlemény szerint Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője az adomány átadásakor elmondta, hogy 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látnak el egy évre higiéniai papírtermékkel a máltaiak országos hálózatában. A termékadományon kívül a cég munkatársai önkéntes munkájukkal játszótér-felújításában is segítenek.

A szeretetszolgálat ismertetése szerint játszótereiken és játszóházaikban országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3000 gyermek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékkal, fejlesztő foglalkozásokkal. Iskola Alapítványuk 8 óvodát, 7 iskolát, 4 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát tart fenn, melyekben összesen több mint 4300 gyermek végzi tanulmányait. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban 12 megyében 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékossággal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Kozma Imre azt mondta: a Vajda-Papír mostani támogatása is elismerése az eddigi munkájuknak, és segít erőt gyűjteni a jövőbeni szolgálataikhoz. Emlékeztetett arra, hogy a Vajda-Papír és a szeretetszolgálat együttműködése már 2020 óta tart.

A vállalatcsoport ellátta higiéniai papírtermékkel a karitatív szervezet szociális és egészségügyi ellátó hálózatát, 2021 tavaszán több ezer hátrányos helyzetű gyermeket, 2021 őszén pedig több száz hátrányos helyzetű családot, 2022-ben több ezer fogyatékossággal élő, 2023-ban több ezer idősgondozásban élő embert látott el egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×