eur:
396.52
usd:
370.82
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, EP-képviselőjelölt (b2), Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje (b), Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (j2) és Apáti István országgyűlési képviselő (j).
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Toroczkai László: négy párton kívül a többi „elvérzett”

Négy politikai erő maradt állva a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti (EP) választások után, a Fidesz-KDNP, a Tisza Párt, a DK-Párbeszéd-MSZP pártszövetség és az önállóan induló Mi Hazánk Mozgalom; ezek a politikai erők fogják meghatározni Magyarország sorsát, a többi párt elvérzett – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke hétfőn hajnalban a választások eredményét értékelve budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László közölte, bár még nem tudják a pontos végeredményeket, de az már biztosnak látszik, hogy a legfontosabb céljaikat maradéktalanul elérték: bejutottak az Európai Parlamentbe. Egy mandátumot biztosan szereztek - jegyezte meg.

Az önkormányzati választáson elért eredményeikre utalva kijelentette, úgy látszik, hogy vidéken már a második legerősebb politikai erővé váltak, ugyanis a vármegyei közgyűlésekben rendre a második helyen szerepel a Mi Hazánk Mozgalom.

A pártelnök becslései szerint, már több mint 100 új képviselőjük van. "Ez óriási dolog, nem is tudom, hol találunk majd termet hogy összeüljünk az összes képviselőnkkel, olyan sokan lettünk hirtelen" - fogalmazott Toroczkai László.

Fontos előttük álló feladatnak nevezte, hogy a budapestiekkel is megismertessék a víziójukat, jövőképüket. Ugyanakkor minél hamarabb Brüsszelbe is kell utazniuk, hogy a szövetségeseikkel elkezdjék a tárgyalásokat az együttműködésről - tette hozzá. Kiemelte a német AfD-t, amely második lett az EP választásokon.

Miközben a közeljövőben rájuk váró munkát és feladatokat sorolta, minden idők "legaljasabb, legtöbb szélhámosságát" adó kampányának minősítette a most lezárult választási időszakot.

Törekvéseik és céljaik közül kiemelte, a 2026-os parlamenti választásokon való sikeres szereplést: "mindenki meg fogja látni mire vagyunk képesek a következő másfél esztendőben" - húzta alá. Hozzátette, az igazi munka csak ezután kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×