eur:
396.48
usd:
370.75
bux:
70736.8
2024. június 26. szerda János, Pál
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar Péter a választások éjszakáján: most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk

Soha ilyen gyenge eredményt a Fidesz nem ért el az európai parlamenti választásokon – fogalmazott a választás éjszakáján Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője és alelnöke. Szerinte összeáll a csapat és a program is a 2026-os országgyűlési választásokra, de akár már idén szeptemberre is.

Éjjel egy óra tájban Magyar Péter is értékelte a Tisza Párt várhatóan megszerzett hét EP-mandátumot, amellyel "ezüstérmes" lett a magyarországi választásokon – és a fővárosi közgyűlésben is tíz körüli mandátummal kezdheti az új ciklust.

"Ma egy korszak lezárult, ma a jövő elkezdődött Magyarországon"

– idézte értékelvén a napot részben a Fidesz 2002-es választási kampányszlogenjét Magyar Péter, majd elsősorban az aktivistáknak köszönte a kampányban nyújtott teljesítményt.

Szerinte az orbáni hatalomgyár "Waterlooját", "a vég kezdetét" hozta el a vasárnapi választás, majd gratulált a tíz fővárosi képviselőnek és a hét leendő EP-képviselőnek. Gratulált Illés Gergelynek, aki Jászapátiban győzött "kívülről támogatott" polgármesterjelöltként "Pócs János földjén".

"Van mire szerénynek lennünk" – folytatja.

A Fideszt "kicsit sárgának, kicsit savanyúnak, pocakosnak és megszürkültnek" nevezte, amellyel szemben a Tisza lett a "friss erő", amely meg fogja mutatni ígérete szerint, hogy a pozíciókat "nem kifizetőhelynek fogja használni".

Azt is megígérte, hogy a következő országgyűlési választásokon egyetlen potens kihívója lesz a NER-nek, ez pedig a Tisza Párt lesz. Szerinte a Fidesz soha nem rugaszkodott el ennyire a valóságtól, soha nem emelte ilyen szintre a félelemkeltést és a hazugságot, soha nem próbálta meg ennyire a hatalom eszközeit használni az ellenfelei lejáratásához, de soha ilyen gyenge eredményt a Fidesz nem ért el az európai parlamenti választásokon.

Ennek az estének az örömről és a felszabadult ünneplésről kell szólnia, arról, hogy "lehet egy olyan Magyarországot építeni, amely nem a megosztottságról szól, hanem az összefogásról".

Azt is megígérte, hogy a következő országgyűlési választáson – akár idén, akár 2026-ban – olyan programmal és csapattal állnak majd készen, amelyre érdemes lesz majd szavazni a "kék és a narancs Fidesz, valamint a hatalom szatellitpártjai helyett".

Programjából – ezt is megígérte – az lesz majd világos, hogy hová juthat el az ország egy, öt vagy tíz év alatt, de nem azt fogják megígérni, hogy űrnagyhatalom leszünk vagy utolérjük Ausztriát.

"Most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk, alig pár százezer szavazat választ el minket a 14 éve hatalmon lévő kormánypárttól, tudjátok, miből? Nulla forintból" – rögzítette.

Kijelentette, pártja

már most egymillió szavazó fölött

van, és már keddtől megkezdik a pártszervezet építését, hogy legyen ellenfele a "lusta, levitézlett és korrupt politikusoknak".

"A magyar emberek békések és türelmesek, de nem fogjuk eltűrni, hogy a 140 milliárdos éves költségvetéssel működtetett közmédia elhallgasson bennünket" – nyomatékosította a 31 százalékos népszerűség fényében, majd kiemelte: várja a "propagandamédia" meghívását, hosszan sorolva azon orgánumokat, amelyeket ebbe a körbe sorol.

És még azt is megígérte, hogy lesz ünneplés a választási sikert elérő csapatnak, de arra majd minden embert várni fog.

"Közelebb van a változás, mint eddig volt" – üzente.

Címlapról ajánljuk
Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 08:47
×
×
×
×