eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a bicskei Lajtha Ház Kulturális Központ ünnepélyes megnyitóján 2024. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lemondott Csák János kulturális és innovációs miniszter

Egy interjúban elmondta, úgy érzi, ideje átadnia a stafétabotot a fiatalabbaknak.

Csák János kulturális és innovációs miniszter a választások estéjén a Mandinernek megerősítette, hogy lemond miniszteri tisztségéről. Közölte, amikor igent mondott a felkérésre, nem úgy tervezte, hogy csak a ciklus feléig látja el a feladatot.

„Amikor az ember elvállal egy ilyen megtisztelő és felemelő tisztséget, száz százalékig annak a mandátumnak a beteljesítésére törekszik. Ez is volt a megállapodás miniszterelnök úrral, akivel régi jó barátságban vagyunk” – mondta Csák János.

A miniszter arról is beszélt a lapnak, hogy három dolgot kért tőle a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől. Az első, hogy a meglévőre építve alakítson ki ütőképes működési rendszert. A második: a tárcájához tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket.

A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtak a munkatársaival, és amit vállalt, illetve vállaltak, az minden területen sínen van - hangoztatta a leköszönő miniszter.

Csák János szerint a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. De mint mondta, most már itt az ideje, hogy átadja a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×