eur:
396.68
usd:
371.3
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Greenville, 2024. február 21.A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Fox News amerikai tévécsatorna pódiumbeszélgetésén a dél-karolinai Greenville-ben 2024. február 20-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Chris Carlson

Ukrajna német fegyverekkel is támadhat orosz katonai célpontokat - a nap hírei

Rendelettel akadályozná meg a kormány, hogy az MVM-nek a Gazprom felé teljesített kifizetéseit le lehessen foglalni. Berlin és Washington is engedélyezte, hogy Ukrajna német fegyverekkel támadjon orosz katonai célpontokat. Minden vádpontban bűnösnek mondta ki Donald Trumpot az esküdtszék a hallgatási pénz perben.

Életbe lépett az a kormányhatározat, amely megakadályozza, hogy az MVM-nek a Gazprom felé teljesített kifizetéseit le lehessen foglalni, végrehajtás alá lehessen vonni. Az indoklás szerint Magyarország ellátásbiztonsága, az egyetemes gázszolgáltatás zavartalanságának garantálása, és ezáltal a gazdasági és társadalmi rend fenntartása érdekében született meg a rendelet.

Újabb nagy naperőműveket vásárol az MVM. Ezzel több mint harmadával bővülhet a csoport megújuló kapacitása, megközelíti 900 megawattot.

A globális élmezőnyben szerepel Magyarország a napenergia hasznosításában - közölte egy nemzetközi felmérés alapján az energiaügyi tárca. Az EMBER nevű, független nemzetközi kutatóintézet friss összegzése szerint a világ 28 országa, köztünk Magyarország növelte legalább 1 gigawattal a naperőművei beépített teljesítményét.

Új kutatófúrást végzett Vecsésen a Mol a 2022-ben felfedezett kőolajmezőn, és elérte a 2 ezer méteres mélységet. A Vecsés-1 kút próbatermelése május 19-én kezdődött és napi 1.300 hordóval növelte a Mol kitermelését.

Egy év alatt több mint hatszorosára növelte a profitját a magyar Suzuki-gyár. Az éves beszámoló alapján a válság ellenére sikerült több dolgozót felvenni az esztergomi gyárba, a bevétel is jóval nagyobbat nőtt, mint amekkora az infláció volt.

Több beruházást adtak át ma a külgazdasági tárca vezetői. Szijjártó Péter Szombathelyen a japán TDK 26 milliárd forintos beruházását, és egy 5,6 milliárd forintos logisztikai központot adott át. Illés Boglárka államtitkár pedig Esztergomban egy húszmilliárdos autóipari beruházást adott át.

Ösztöndíj program indul, hogy a nemzetközi tudományos élmezőnybe tartozó külföldi és külföldön dolgozó magyar kutatók projektjeiket Magyarországon valósítsák meg. A Research Grant Hungary program keretösszege 6 milliárd forint.

Kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette a Richter és a Biotalentum Kft. egészségipari innovációit, egy innovatív áramlásos kémiai technológiákat kidolgozó laboratórium kiépítését az Európai Bizottság. 6 tagállam 14 egészségipari projektje kapta meg a minősítést, köztük olyan óriáscég, mint a francia Sanofi.

Orbán Viktor szerint a holnapi budapesti békemenet célja, hogy világossá tegye a háború veszélyét. A kormányfő a Kossuth Rádióban továbbra is elutasította a kötelező sorkatonaság visszaállításáról szóló európai elképzeléseket. Kiemelten fontosnak nevezte azonban az önvédelmi képességet, amit szerinte a sorkatonaság bevezetése nélkül is meg lehet teremteni.

A jövő vasárnapi választások tétje itthon Orbán Viktor rendszere, az unióban pedig az, hogy Európa halad-e tovább a szociálisabb, együttműködőbb úton – jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője. Dobrev Klára az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, ami az európai parlamentben történik, az közvetlenül befolyásolja a magyarok életét.

Magyarország nem vesz részt Ukrajna katonai képességeinek növelésében – jelentett ki a NATO informális külügyminiszteri ülése után a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter A prágai találkozó után a NATO főtitkára arról beszélt, hogy reméli: júliusi washingtoni csúcstalálkozó NATO-csúcson a szövetség tagállamai közös többéves kötelezettséget vállalnának, hogy a jövőben is évente legalább 40 milliárd euróval fogják támogatni Ukrajnát, és ezt a terhet egyenlő mértékben osztanák el egymás között.

A német kormány engedélyezte, hogy Ukrajna német fegyverekkel támadjon orosz katonai célpontokat. Berlin előtt Washington jelentette be, hogy az amerikai elnök felhatalmazta Kijevet, hogy támadhasson bizonyos oroszországi célpontokat az Egyesült Államoktól kapott fegyverekkel.

Kibertámadás érte a lengyel közszolgálati hírügynökséget, a lengyel szakszolgálatok Oroszországot sejtik a háttérben. A hírügynökség kiadásában kétszer is megjelent egy olyan hír, amelyben szerint a kormányfő júliustól részleges mozgósítást jelentett volna be, és a lengyel állampolgárokat Ukrajnába vezényelték volna. A lengyel miniszterelnök-helyettes és a hírügynökség is hamisnak nevezte az állítást.

A besztercebányai kórházból pozsonyi otthonába szállították a hónap közepén meglőtt Robert Fico szlovák kormányfőt. A szlovák kormányfőt május 15-én 4 lövéssel sebesítette meg a 71 éves támadó, akit a hatóságok letartóztattak.

Minden vádpontban bűnösnek mondta ki Donald Trumpot az esküdtszék a hallgatási pénz perben. A New York-i bíróságon ismertetett döntés 6 hetes tárgyalási sorozatot zárt le. A 12 tagú esküdtszék mintegy 11 óra után jutott egyhangú véleményre. A védelem fellebbezhet.

Indiában már 15 halálos áldozata van az ország két keleti államában kialakult rendkívüli hőhullámnak. Delhiben, az ország fővárosában a héten 52,9 Celsius fokos hőmérsékletet mértek, ami országos rekord.

Elhunyt Tompos Kátya színész, énekes. A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban, családja körében halt meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×