eur:
389.83
usd:
356.64
bux:
72628.2
2024. július 18. csütörtök Frigyes
medveveszély tábla Aszód határában
Nyitókép: Facebook/Aszód Város

Figyelmeztetnek: medve jár egy Pest vármegyei település határában

A városi önkormányzat a Facebookon azt üzente: nincs ok a félelemre, de óvatosnak kell lenni.

Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kis gólyák miatt, vasárnap óta a város határának másik „nevezetessége”, egy medve is figyelmet követel magának - írta az önkormányzat a Facebookon.

A tájékoztatás szerint az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barnamedve látható.

Az állat jelenlétét Ecker Bence, a város mezőőre is megerősítette,

és elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó. Mindenesetre azt javasolja: a határban ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat. Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az esetleg nálunk lévő, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve kihátrálni a helyszínről - olvasható a tájékoztatásban.

A város új figyelmeztető táblák kihelyezését is ígérte a város északi külterületeinek főbb útjai mellé (a korábban kitett táblák egy részét ellopták illetve összetörték, ezeket pótolni kellett, az ígéret szerint ez hétfőn megtörtént).

Az ilyen helyzetekben tanácsos teendőkről az Infostart is írt korábban - cikkünk itt olvasható.

Itt pedig a szlovákiai medvetámadások kapcsán arról írtunk, hogy nincs menekvés, ha a vadállat már összeköti az embert és a táplálékot.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Szép csendben félelmetes hadsereg épült fel Kelet-Európában – A NATO egyik meghatározó erejévé nőtték ki magukat

Szép csendben félelmetes hadsereg épült fel Kelet-Európában – A NATO egyik meghatározó erejévé nőtték ki magukat

Donald Tusk lengyel miniszterelnök és pártja a június 9-i európai parlamenti választásokon első helyet szerezve megerősítette pozícióját mind a kormánykoalíción, mind Lengyelországon belül, miközben Tusk az EU ötödik legnépesebb országának stabil vezetőjeként Európa egyik erős emberévé vált. A kormányfő már a 2025-ös elnökválasztásra készül, hogy egy saját pártjából jelölt államfővel zökkenőmentesebb legyen a kormányzás. Részben ennek érdekében tartja folyamatosan nyomás alatt a legfőbb ellenfélnek tekintett Jog és Igazságosságot (PiS) és szövetségeseit, amelyek több politikusa ellen is elszámoltatás zajlik. Miközben GDP-arányosan Lengyelország már így is a legtöbbet költi a NATO-ban hadi kiadásokra, jövőre már a bruttó hazai termék 5 százalékát fordítanák erre a célra, és a lengyel hadsereg a NATO harmadik legnagyobb haderejévé vált.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×