eur:
389.21
usd:
361.44
bux:
67947.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Ezrével nyernek az emberek az új napelemes pályázaton - milliókat

Háztartásonként átlagosan 4 millió forint az elnyerhető összeg. Formálódik egy új pályázat is.

A közelmúltban meghirdetett napelemes pályázatnak már több mint ötezer nyertese van - derül ki az Energiaügyi Minisztérium friss Facebook-bejegyezésből, amit a Portfolio vett észre.

A Napenergia Plusz Programban a tárca adatai szerint mostanáig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, feldolgozásuk folyamatos, és egészen pontosan 5116 pályázó már kedvező elbírálásban részesült, a nyertesek összesen 20,7 milliárd forint támogatást kapnak.

A pályázók átlagos támogatása 4 millió forint, ez alapján 19 ezer családnak lehetnek a végére győztes fejlesztési terveik.

Közben előkészítés alatt áll egy új napelemes pályázat, amely a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését segítheti energiatároló támogatott beszerzésével, telepítésével.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×