eur:
387.2
usd:
356.66
bux:
68442.21
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pexels.com

Ezrével nyernek az emberek az új napelemes pályázaton - milliókat

Háztartásonként átlagosan 4 millió forint az elnyerhető összeg. Formálódik egy új pályázat is.

A közelmúltban meghirdetett napelemes pályázatnak már több mint ötezer nyertese van - derül ki az Energiaügyi Minisztérium friss Facebook-bejegyezésből, amit a Portfolio vett észre.

A Napenergia Plusz Programban a tárca adatai szerint mostanáig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, feldolgozásuk folyamatos, és egészen pontosan 5116 pályázó már kedvező elbírálásban részesült, a nyertesek összesen 20,7 milliárd forint támogatást kapnak.

A pályázók átlagos támogatása 4 millió forint, ez alapján 19 ezer családnak lehetnek a végére győztes fejlesztési terveik.

Közben előkészítés alatt áll egy új napelemes pályázat, amely a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését segítheti energiatároló támogatott beszerzésével, telepítésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Allianz: nagyot nőtt a világ biztosítási piaca, de megegette a növekedést az infláció

Allianz: nagyot nőtt a világ biztosítási piaca, de megegette a növekedést az infláció

Díjbevétel-növekedésben a 2008-as pénzügyi válság óta a legjobb évét produkálta tavaly a globális biztosítási szektor, ebben azonban közrejátszott a még 2023-ban is igen magas infláció – állapítja meg az Allianz friss jelentésében, amelyből az is kiolvasható: az életbiztosítások frontján Ázsia számít a legnagyobb piacnak. Az előttünk álló évek dinamikáját ugyan a gazdasági növekedés fogja meghatározni, a mesterséges intelligencia térnyerése azonban ugrásszerű javulást hozhat a költségmegtakarításban és a hatékonyság növelésében.6

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×