eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gegesy Ferenc, a IX. kerület korábbi polgármestere sajtótájékoztatót tart a fővárosi Csarnok téren 2019. július 4-én. Baranyi Krisztina független önkormányzati képviselőt javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Visszatérne a IX. kerület élére a korszakos polgármester Gegesy Ferenc

Baranyi Krisztina újrázni kívánó kerületvezető már reagált is a bejelentésre.

Csütörtökön a ferencvárosi DK, MSZP, Jobbik és Párbeszéd felkérte Gegesy Ferencet, hogy térjen vissza polgármesterként közéletbe, és mivel a korábbi kerületvezető igent mondott, említett pártok őt indítják.

Indulását a Magyar Hangnak azzal indokolta, hogy úgy érzi, érdemben tudna segíteni a kerületnek, és míg most a Baranyi Krisztina jelenlegi polgármester vezette testületben "belháború dúl", ő azt össze tudná tartani.

Gegesy amiatt is bírálta Baranyit, hogy szerinte ő nem fordított elég figyelmet a kerület rehabilitációjára, miközben jelenleg 32 házban mintegy 900 ember él méltatlan körülmények között.

A politikus elmondása szerint erre hivatkozva hagyta ott főtanácsadói posztját is tavaly novemberben, miután nem tartotta elfogadhatónak, hogy Baranyiék aránytalanul sok pénzt költenének el az Ecseri úti metrófelszín rendezésére.

Gegesy Ferenc papíron függetlenként indul, a mögötte álló pártok kilenc képviselője közösen indul június 9-én az önkormányzati választáson. Baranyi Krisztina saját csapatot állít, amelynek tagjai civilek, illetve a Momentum, a Kutyapárt és az LMP soraiból kerülnek ki.

A polgármester reagált Gegesy Ferenc visszatérési ambícióira is.

"Meglep Gegesy Ferenc indulása, mert azokkal indul most, akik annak idején megbuktatták. Jó választási kampányt kívánok mindannyiunknak" - utalt arra, hogy 2010-ben úgy kapott ki a fideszes Bácskai Jánostól Gegesy, hogy elindult vele szemben a szocialista Pál Tibor is, így megoszlottak a balliberális szavazatok. Gegesy 2019-ben még Baranyi Krisztinát támogatta. A 74 éves, segesvári születésű Gegesy Ferenc SZDSZ-es politikusként 1990 és 2010 között volt a kerület polgármestere.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×