eur:
389.62
usd:
363.98
bux:
68083.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a X. Budapesti Székely Bál megnyitóján a Pesti Vigadóban 2024. február 3-án.
Nyitókép: Kovács Attila

Kövér László: "erős felhatalmazással" kezd munkába Szlovákia új államfője

Gratulált Peter Pellegrininek a szlovák államfőválasztás második fordulójában elért győzelméhez Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A házelnök vasárnapi levelében azt írta, "a magas részvételi arány mellett elért határozott győzelme erős felhatalmazást jelent, és egyértelműen azt mutatja, hogy a népe bízik Önben, mint emberben és politikai vezetőben egyaránt".

Kövér László a jelenleg a szlovák parlament elnöki tisztségét betöltő politikusnak címzett levelében hozzátette, Magyarország szempontjából nagyra értékelik, hogy a Szlovákiában élő magyar közösség tagjai is nagy számban támogatták a jelöltet. "Ez tükrözi az Ön kisebbségek iránti tiszteletét és elkötelezettségét, amely egy fontos lépés a nemzeteink közötti kapcsolatok megerősítésében" - hangsúlyozta.

Hisz abban - írta a házelnök -, hogy Peter Pellegrini államfővé választásával új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban. Úgy folytatta: a magyarok ezért örömmel várják a következő éveket, amikor a két ország még szorosabbra fűzheti a barátság kötelékeit, és együttműködésével még több lehetőséget teremthet népei gyarapodásáért.

Kövér László az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország és Szlovákia kormánya is elkötelezett a béke mellett.

Úgy fogalmazott: "nagy örömmel fogadjuk, hogy Ön is ezen az állásponton van, és biztos vagyok benne, hogy a köztársasági elnöksége alatt még erősebben hallathatjuk a béke hangját a kontinensünkön."

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×