eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Halálos mérgezés Ácson

Valószínűleg nem volt elegendő az oxigén.

Szombat délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a mentőszolgálat szén-monoxid-jelzője jelzett egy Komárom-Esztergom vármegyei házban. Ács külterületén, a Tejhegyen egy ötvenhat négyzetméteres, kétszintes hétvégi ház alsó szintjén, a fürdőszobában követelte egy idős nő életét a mérgező gáz – tájékoztatott Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tűzoltók a fürdőszobában szellőztetést követően, nyitott ablakok mellett is ki tudták mutatni a szén-monoxidot. Egy gázpalackról működő, nyílt égésterű vízmelegítő volt a mérgező gáz forrása. Azért keletkezhetett szén-monoxid, mert a nyílt lánggal működő készülék környezetében nem volt elegendő oxigén.

Akkor keletkezik szén-monoxid, ha zárt tértben nyílt láng ég és nem biztosított a levegő-utánpótlás. A hasonló esetek megelőzése érdekében minden nyílt lánggal működő fűtő-, főző- és vízmelegítő eszköz közelébe érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni – tanácsolja a katasztrófavédelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×