eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Forrás Facebook/László Imre

Meghalt a XI. kerületi robbanás egyik sérültje

A kitelepített lakók már visszatértek az otthonukba. Az önkormányzattól egyetlen család sem kért ideiglenes elhelyezést.

Meghalt a kórházban a tegnapi, XI. kerületi házrobbanás egyik sérültje, egy 58 éves férfi. Feleségét is kórházban ápolják, ő válságos állapotban van. A most meghalt férfi reggel kávét akart főzni, amikor hirtelen bekövetkezett a robbanás. Az 58 éves férfit közvetlenül érintette a robbanás, testének hetven százaléka égett meg - írja az RTL.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók, két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia. A Katasztrófavédelem közleménye szerint Nagypénteken, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez.

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg.

Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató is leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult. A kerület polgármestere Dr. László Imre a Facebook-oldalán azt írta, lakók többsége már visszatérhetett az otthonába. Az önkormányzattól egyetlen család sem kért ideiglenes elhelyezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×