eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki rendőrőrsének rendőrei járőrszolgálat közben Siófok közelében 2020. augusztus 12-én. A Balaton Európa legbiztonságosabb tava, mondta Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője két nappal korábban. Hozzátette, hogy idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a tónál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Horgászokat kellett kimenteni a Balatonból, nem sokon múlt a tragédia

A szombati viharos szélben nem tudtak kikötni csónakjukkal Zánkán, a mentőcsapatok még éppen idejében érték el a kihűlés szélén lévő pecásokat.

Szombat este 6 órakor riasztották a mentőcsapatokat Zánkán, mivel a sötétben, az óriási, 100km/h-s szél miatt nem tudott egy horgászhajó kikötni a partra - írja a rendőrség a Police.hu-n.

Mire odaértek, a csónak már félig elsüllyedt, a csuromvizes, átfagyott férfiak telefonjaikkal adtak le fényjelzést a sötétben.

A vízirendőröknek végül így sikerült az utolsó pillanatban megtalálni őket.

Miután mindkét horgászt kimentették, a mentőszolgálat munkatársai a partról kórházba vitték a bajbajutottakat. Mint kiderült, horgászzsinór tekeredett fel a hajócsavarra, emiatt vált a csónak irányíthatatlanná és sodródott a nyílt víz felé.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×