eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kutyapiszoárokat tesztelnek Erzsébetvárosban

Erzsébetvárosban kutyapiszoárok kihelyezésével próbálják leszoktatni a háziállatokat arról, hogy mindent összepiszkoljanak. A polgármester az állatok gazdáit és a közterületi rendészeket is nagyobb odafigyelésre kérte a kerület tisztasága érdekében.

Erzsébetváros 25 ezer lakásában körülbelül 10 ezer kutya élhet, ez pedig komoly köztisztasági problémákat jelent a sűrűn beépített városrészben. Az önkormányzat kutyapiszoárok segítségével próbál javítani a helyzeten.

„Nagyon sok mindent megpróbáltunk már, kulturált kutyafuttatókat hoztunk létre, havonta adunk száz ingyenes kutyaürülékes zacskót, most újabb lépésként kutyavécéket telepítünk, hogy kicsit élvezhetőbbé tegyük a közterületeket” − mondta Niedermüller Péter az InfoRádióban.

A VII. kerület polgármesterének beszámolója szerint a mintegy 60 centiméter magas kúp alakú, körben lyukas beton szerkezet elvezeti és magában tartja az állatok vizeletét. Az ott tárolt feromonok odavonzzák a többi kutyát. A kutyapiszoárok kihelyezésénél figyelembe veszik a környezeti adottságokat, példaként említette a Peterdi utcát, ahol víznyelő fölé kerül, illetve a Kéthly Anna téren, ahol zeolitos alap garantálja a folyadék elvezetését.

A kutyák ürülékét ugyanakkor a gazdáiknak kell összeszedniük, akik ezt elmulasztják, azokat szigorú büntetésben részesítik. A polgármester szerint az a legnagyobb probléma, hogy már csak az otthagyott ürülékkel találkoznak, ami különösen a nyári időszakban kellemetlen.

„Nyomatékosan kérjük a közterületi rendészeinket, a közterület-fenntartókat, hogy ellenőrizzék, figyeljék, és adott esetben azonnal büntessék is meg azokat a kutyatartókat, akik nem tartják be a szabályokat” − tette hozzá Niedermüller Péter.

A bírság összege akár a 150 ezer forintot is elérheti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×