eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Karácsony Gergely főpolgármester beszél Pest, Buda és Óbuda egyesítésének, Budapest születésének 150. évfordulóját ünneplő gálakoncerten a Vígszínházban november 17-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Csengery-díjakat adott át Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester átadta a Csengery Antal-díjakat. Budapest sajtódíját Erős Antónia, Szerényi Gábor és a Népszava szerkesztősége kapta a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Főpolgármesteri Hivatal.

"Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, amely során Budapest magyar, európai kultúrájú várossá vált, a sajtószabadság követeléséből született. Ezért Csengery Antal szellemiségében olyan szakembereknek és szerkesztőségnek adtuk a díjat, akik munkájukkal a sajtó és Budapest sokszínűségét képviselik, és nap mint nap hozzájárulnak a Budapestről alkotott képünk alakulásához. Arra kérem Önöket, hogy dolgozzanak úgy, ahogy eddig is tették, hogy Budapest szabad és sokszínű város maradhasson" - fogalmazott a díjátadón Karácsony Gergely.

Csengery Antal-díjat kapott a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről magas színvonalon, hitelesen, pontosan és tárgyilagosan nyújtott tájékoztatásért Erős Antónia televíziós műsorvezető, az RTL híradójának műsorvezetője.

A független és minőségi tájékoztatásért, a kritikai nyilvánosságban betöltött egyedülálló szerepéért, Budapest történéseinek sokoldalú és hiteles bemutatásáért Csengery Antal-díjban részesült a Népszava szerkesztősége.

Szerényi Gábor újságíró, grafikus művész Budapest és az V. kerület lakóinak történetét, közösségének mindennapjait művészi színvonalon bemutató, közel fél évszázados újságírói, grafikusi munkássága elismeréseként kapott díjat.

A Fővárosi Közgyűlés minden évben azoknak a szakembereknek ítéli oda a Csengery Antal-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét, hiteles és objektív tájékoztatást nyújtanak. A sajtódíj névadója Csengery Antal, az 1848-49-es szabadságharc hőse, a Pesti Hírlap főszerkesztője, a díjat ezért minden évben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én adja át Budapest főpolgármestere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×