eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: samxmeg/Getty Images

Szakértő: a nyelvtudás nem lett kevésbé fontos, csak a nyelvvizsga

Leértékelheti a diplomát, ha nyelvvizsga nélkül szerezték meg – mondta az InfoRádióban Légrádi Tamás, a nyelviskolák szervezetének vezetője.

„Nyelvtanulásra használt applikációk között vannak jók és rosszak, de a jók is csak kiegészíthetik és nem helyettesíthetik a klasszikus nyelvtanulást” − mondta az InfoRádióban Légrádi Tamás.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke szerint az a legnagyobb nehézség a számítógépes program használatában, hogy nem minden esetben tudja annyira motiválni a nyelvtanulókat, mint egy nyelvtanár, így elmaradhat a napi szintű gyakorlás.

„A nyelvvizsgák száma csökkent, amióta az egyetemek dönthetik el, hogy kérnek-e nyelvvizsgát a hallgatóiktól. Az lesz a kérdés, hogy a nyelvtudás nélkül megszerezhető diplomák értékét hogy fogja beárazni a piac” − mondta Légrádi Tamás. Hozzátette: aggodalommal figyeli, hogy pár év múlva az így megszerzett diplomák értéke hogyan fog alakulni, mert szerinte nehezen képzelhető el olyan felsőfokú képesítés, amelyben nincs szükség arra, hogy legalább egy idegen nyelvet használjon az ember.

„A nyelvtudás ugyanis nem lett kevésbé fontos, csak a nyelvvizsga” − hívta fel a figyelmet Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:42
×
×
×
×