eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Jobbik - Konzervatívok

A Jobbik elnöke is Brüsszelben folytatná

Bemutatta EP-listája első öt jelöltjét a Jobbik.

A Jobbik-Konzervatívok elnökségének döntése értelmében, illetve a párt választmányának elsöprő többségének támogatásával véglegesé vált a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti listájának első öt jelöltje – jelentette be a párt.

Az korábban már eldőlt, hogy a Jobbik EP-listavezetője az ellenzék korábbi köztársaságielnök-jelöltje Róna Péter lesz. Most bejelentették listájuk újabb négy jelöltjét:

  • Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, jelenlegi EP-képviselője
  • Balczó Zoltán, a párt volt európai parlamenti képviselője
  • Kvárik Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja
  • Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja, az EU Régiók Bizottságának korábbi tagja, országgyűlési képviselő.

Közleményükben azt írták, hogy az idei európai parlamenti választáson óriási lesz a tét. „Listavezetőnk, Róna Péter nem túlzott, amikor azt mondta: talán a mostani az utolsó lehetőség, hogy a Nyugat része maradjunk! Nem kevesebb a feladatunk, mint az, hogy megakadályozzuk a Fideszt, hogy kivezesse hazánkat az Európai Unióból!” – írták.

A 2019-es EP-választáson a Jobbik 6,34 százalékkal egy EP-mandátumot szerzett, Gyöngyösi Márton utazhatott ki Brüsszelbe. A párt már 2022 nyarán jelezte, hogy önállóan, tehát a többi párttól külön indul majd az EP-választáson.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×