eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Sokkoló részletek a meglőtt turistáról: autóból lőtt rá a vadász a Bükkben

Egy természetvédelmi szakembert nézett szarvasnak a vadász: hosszú műtétsorozat vár rá, évekig tart a felépülése.

Szarvasnak nézte a túrázót az a vadász, akit még

Bükkzsérc külterületén, Bogácstól nagyjából 20 kilométerre. A sebesült férfi a PET Kupa környezetvédelmi mozgalom egyik önkéntese, ügyében a mozgalom adott ki közleményt, részleteket is elárulva a balesetről.

Mint írták: a vadász az autójából sütötte el a fegyverét, életveszélyesen megsebesítve a férfit. A combcsontját szilánkosra törte a lövedék, több évig tartó műtétsorozat vár rá, de az orvosok szerint képes lesz újra lábra állni.

Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a kirándulót stabil állapotban kórházba szállították, és hogy a vadász ellen foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt zajik eljárás.

A vadászableset érzékenyen érintette a PET kupásokat, akiknek nemcsak önkéntese volt az áldozat, hanem „barátunkról van szó, aki a környezettudományok doktora, természetvédelmi szakember, végzett folyómentő, a kiskörei Folyómentő Központ vezetője”.

Az érintett „tisztában van a szabályokkal, pontosan tudja, mikor és hol szabad túrázni, sátrazni. Hivatása a természethez köti, ideje kisebb részét nemzeti parkok, védett területek élővilágának felmérésével tölti, nagyobb részét a Tisza és árterének megtisztításával”. Ezért is érezte kötelességének a szervezet, hogy tiltakozzon a felelőtlen vadászat és fegyverhasználat jelentette veszély miatt, mint írták: nem a vadászat mint szabályozott tevékenység ellen emelnek szót, hanem azok ellen, akik a jogszabályokat figyelmen kívül hagyva mások testi épségét veszélyeztetik, mert a balesetek hátterében minden esetben emberi mulasztás áll.

Jelezték, hogy önkénteseik 2013 óta járják januártól márciusig a Tisza, Bodrog, Maros ártéri erdejeit, monitoringozzák a területet. Letérnek a kijelölt útról, és bemásznak a bokrok alá hulladék után kutatva.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×