eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida

Több mint öt órán át várt hiába a mentőkre egy magatehetetlen rákbeteg asszony

Közben az Országos Mentőszolgálat kiküldött ugyan a XIII. kerületi helyszínre egy autót, az viszont rossz címre ment.

A családtagok állítása szerint több mint öt órát kellett várni, mire megérkezett a mentő egy rákbeteg asszonyhoz. A 74 éves budapesti nő folyamatosan hányt, egyre gyengébb lett, sőt az eszméletét is elvesztette – számolt be az esetről az RTL Híradó.

A tüdőrákban szenvedő asszony keresztfia azt mondta, első alkalommal hétfőn néhány perccel délután három óra előtt hívta a munkahelyéről a 112-t, majd hiába telefonált többször is, a mentők csak este nyolc óra után értek ki a helyszínre. Először csak annyit jeleztek, hogy ügyeletet tudnak küldeni egy-két órán belül. Az idős beteg nőre a szomszédai vigyáztak, amíg nem tudott vele lenni a keresztfia.

Az asszony egyre rosszabbul lett, ekkor már azt mondta a közben hozzá megérkező Szamosfalvi László a mentőknek, hogy nem akarnak tovább várni az ügyeletre, küldjenek inkább mentőkocsit. A nő keresztfia 17 óra környékén újra telefonált, ekkor azonban arról tájékoztatták, hogy nem találják a rendszerben a korábbi értesítést, mivel lemondták az ügyeletet. Nem sokkal később elvesztette az eszméletét a beteg asszony, folyamatosan remegett, felülni sem tudott.

Közben kiküldtek egy mentőkocsit, ami azonban rossz címre érkezett meg, így visszafordult.

Végül este nyolc óra után megérkeztek a mentők az idős nőhöz – az első híváshoz képest több mint öt órával később. A beteget kórházba vitték, életmentő beavatkozásra nem volt szükség.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta a hírműsort a történtekkel kapcsolatban, hogy az esetet alapellátási ügyeleti feladatként átadták a területi szolgáltatónak, és az után küldték ki mentőautót, hogy az ügyelet nem ment ki a címre. Hozzátették: a fővárosi ügyeletek még nem részei az OMSZ által működtetett rendszernek, valamint arra is felhívták a figyelmet, hogy ha közvetlen életveszély áll fenn, a mentők átlagosan mintegy kilenc perc alatt érnek ki a beteghez.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×