eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Több hazaküldés után került a sürgősségire, másnapra meghalt egy 13 éves lány

Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány. A szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos az állapota.

A nagyecsedi szülők úgy érzik, az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. Elmondásuk szerint múlt hétvégén lett beteg Niki. Hétfőn háziorvoshoz vitték. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt.

"Azt mondta, ha csak lázasodik, még másnap reggel vigyem fel a háziorvoshoz, de már másnap reggelt nem érte meg" – mondta sírva az édesanya az RTL Híradóban. Az apa aznap személyesen is volt bent enyhe torokfájással a háziorvosnál, állítása szerint akkor is jelezte neki, hogy Niki rosszabbul van.

Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek. A szülők a beszámoló szerint azt mondták, hogy a láz miatt a kislány az izmait érzi, majd innen is hazaküldték őket.

Két óra múlva Niki vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára rohantak vele, de ezúttal - a korábban kapott papír szerint - a gyermeksürgősségire.

A kórházban a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket.

Mentő vitte Nikit a nyíregyházi kórházba, ott hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Szerda reggelre meghalt. A gyászoló szülők nem értik, miért nem jöttek rá az orvosok, hogy ekkora a baj, miért nem végeztek előbb vizsgálatokat - például vérvételt, a hátfájás miatt röntgent - a gyermekükön.

  • A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak.
  • Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, de jelezték: rosszullét esetén gyermekambulanciára menjenek.
  • A mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Számos vírusos megbetegedés bakteriális szövődményekkel, felülfertőződéssel végződhet, aminek a vége egy tüdőgyulladás vagy még súlyosabb esetben vérmérgezés, ami a beteg állapotának súlyosbodásához, illetve halálához vezethetnek - mondta Késmárky András sürgősségi szakorvos a riportban.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kedden azonnali vizsgálatot rendelt el a tüdőgyulladásban meghalt nagyecsedi lány ügyében.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×